Salade
4 personen
Pastasalade met Gandaham en perzik
Ingrediënten
250 g penne (pasta) 150 g ham, ganda 2 perziken 2 eetlepels balsamicoazijn wit 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel honing 1 theelepel mosterd 75 g waterkers of veldsla
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Doe de pasta over in een vergiet en spoel meteen af met koud water, zodat de pasta niet doorgaart en beet houdt. Snijd de ham in de lengte door. Was of pel de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Snijd elke perzik in 8 partjes. Doe de azijn met de olie, honing en mosterd in een afsluitbare pot of fles en schud tot een dressing. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Schep de perzikpartjes met de ham door de afgekoelde en uitgelekte penne. Meng tweederde van de dressing erdoor. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast en de rest van de dressing op kamertemperatuur.
Meng de rest van de dressing door de pastasalade en hussel de waterkers erdoor.
Gandaham is overigens aan lucht gedroogde ham uit Gent en is uitstekend vervangbaar door serranoham of parmaham
Bron: Allerhande receptenkaart 553666