Salade
4 personen

Marokkaanse couscoussalade met sardines


Ingrediënten:

200 gram couscous

2 citroenen

5-6 eetlepels olijfolie

3 tomaten (zonder zaadjes en in blokjes)

3 bosuitjes (dunne ringetjes)

30 gram peterselie (fijngehakt)

15 gram verse munt (fijngehakt)

8-12 takjes tijm

halve krop eikenbladsla

zout en versgemalen zwarte peper

Wakame (zeewier salalde).

 

Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl visfond toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het citroensap en 4-5 eetlepels olijfolie door de couscous en schep de tomaatblokjes, bosui, peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en laat de salade nog 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Vul de buikholtes van de sardines met takjes tijm, ansjovis en italiaanse kruiden en bestrijk ze dun met olijfolie. Leg de sardines op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue of onder een hete ovengrill en rooster ze in 6-8 minuten gaar, keer ze regelmatig. Bekleed een bord met eikenbladsla en schep de couscoussalade in een kookring in het midden. Serveer de sardines eromheen.

Heerlijk met de Gruner Veltliner.

Bron: Okokoko recepten