Salade
4 personen
Marokkaanse couscoussalade met sardines
Ingrediënten
200 gram couscous
2 citroenen
5-6 eetlepels olijfolie
3 tomaten (zonder zaadjes en in blokjes)
3 bosuitjes (dunne ringetjes)
30 gram peterselie (fijngehakt)
15 gram verse munt (fijngehakt)
8-12 takjes tijm
halve krop eikenbladsla
zout en versgemalen zwarte peper
Wakame (zeewier salalde).
Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl visfond toe. Laat
de couscous 15 minuten wellen. Meng het citroensap en 4-5 eetlepels olijfolie
door de couscous en schep de tomaatblokjes, bosui, peterselie en munt door de
couscous. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en laat de salade
nog 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Vul de buikholtes van
de sardines met takjes tijm, ansjovis en italiaanse kruiden en bestrijk ze dun
met olijfolie. Leg de sardines op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue
of onder een hete ovengrill en rooster ze in 6-8 minuten gaar, keer ze
regelmatig. Bekleed een bord met eikenbladsla en schep de couscoussalade in een
kookring in het midden. Serveer de sardines eromheen.
Heerlijk met de Gruner Veltliner.