Voorgerecht
4-6 personen
2 zoute
ansjovissen, geweekt, gefileerd,
gewassen en
uitgelekt
250 g koud, gekookt vlees, gevogelte, wild of kreeft, in plakjes gesneden
1
sjalot,
fijngehakt
250
g
wilde
sla,
of
sla
met
verse kruiden
2
hardgekookte
eieren,
dooiers geprakt
2
eetl.
olijfolie
1 eetl.
azijn
peper
1
theel.
mosterd
restant
braadjus, ontvet
(desgewenst)
koude gekookte
groenten (desgewenst)
Ongeveer 3 uur voordat u de salade gebruikt, moet u de ansjovis hakken en die met de sjalot en wat wilde sla, of sla met wat verse kruiden, in een slabak doen. Meng de eierdooiers met de olie, azijn, wat peper en wat mosterd. Doe dunne plakken koud vlees, gevogelte, wild of kreeft (en eventueel wat braadjus) bij deze saus en laat het geheel ongeveer 3 uur intrekken. Meng het vlees dan met de groene salade en desgewenst met koude gekookte groenten. Garneer de salade en dien op.