Voorgerecht
4-6 personen

Italiaanse salade


2 zoute ansjovissen, geweekt, gefileerd, gewassen en uitgelekt
250 g koud, gekookt vlees, gevogelte, wild of kreeft, in plakjes gesneden

1
sjalot, fijngehakt
250 g wilde sla, of sla met verse kruiden
2 hardgekookte eieren, dooiers geprakt
2 eetl. olijfolie
1 eetl. a
zijn

peper
1 theel. mosterd
restant braadjus, ontvet (desgewenst)
koude gekookte groenten (desgewenst
)

 

Ongeveer 3 uur voordat u de salade gebruikt, moet u de ansjovis hakken en die met de sjalot en wat wilde sla, of sla met wat verse kruiden, in een slabak doen. Meng de eierdooiers met de olie, azijn, wat peper en wat mosterd. Doe dunne plakken koud vlees, gevogelte, wild of kreeft (en eventueel wat braadjus) bij deze saus en laat het geheel ongeveer 3 uur intrekken. Meng het vlees dan met de groene salade en desgewenst met koude gekookte groenten. Garneer de salade en dien op.