Voorgerecht
4 personen
Groene salade
Veldsla
Raket sla
1 gele paprika
Gerookte kipfilet
Lente-uitjes
Kerstomaten
Dragonazijn
Balsamicoazijn
Notenolie
Extra vergine olijfolie
Verpak de gele paprika in een dubbele laag aluminiumfolie en pof de paprika in een op 165 ºC voorverwarmde oven gedurende ca. 40 minuten.
Laat de gepofte paprika in de folie afkoelen. Trek
daarna het vel er af, verwijde zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in
reepjes.
Verwarm de kipfilet ca.1 minuut in de magnetron en snijd hem in reepjes.
Doe de sla, de paprika, de in stukjes gesneden lente-ui, de kipfilet en de gehalveerde kerstomaten in een grote schaal.
Maak een smakelijke vinaigrette van de overige ingrediënten.
Wijn: Vacqueyras Blanc 2011
Recept: eigen recept
Commentaar van Joost: Simpel maar lekker!