Voorgerecht
4 personen

Groene salade


Ingredienten

Veldsla

Raket sla

1 gele paprika

Gerookte kipfilet

Lente-uitjes

Kerstomaten

Dragonazijn

Balsamicoazijn

Notenolie

Extra vergine olijfolie

 

Verpak de gele paprika in een dubbele laag aluminiumfolie en pof de paprika in een op 165 ºC voorverwarmde oven gedurende ca. 40 minuten.

Laat de gepofte paprika in de folie afkoelen. Trek daarna het vel er af, verwijde zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in reepjes.
Verwarm de kipfilet ca.1 minuut in de magnetron en snijd hem in reepjes.

Doe de sla, de paprika, de in stukjes gesneden lente-ui, de kipfilet en de gehalveerde kerstomaten in een grote schaal.

Maak een smakelijke vinaigrette van de overige ingrediënten.

 

Wijn: Vacqueyras Blanc 2011

 

Recept: eigen recept

 

Commentaar van Joost: Simpel maar lekker!