17 oktober 2021
Wine en Dine in
het Scheepvaartmueum
Eten en drinken in het Scheepvaartmuseum
Een week lang stond een bijzondere wijnmaker in
samenwerking met een sterrenchef te koken in het Scheepvaartmuseum. De
kelderschatten van de wijnmaker komen samen met de kunst van het koken. Dineren
alsof je aanschuift in het Chateau, het Scheepvaartmuseum omgetoverd tot
restaurant, het proeven en ervaren van een 5 gangen diner gecombineerd met
bijpassende wijnen.
Franse wijnen van Plaimont met topchef Alain Caron.
Tot zover de ronkende woorden van de organisator
Jeroen vond er dit van:
De plek was geweldig om te dineren en het personeel
oprecht vriendelijk. We kregen bij elk gerecht uitleg over de passende wijn. De
gerechten zelf waren niet uitzonderlijk. Voor een ster vond ik de gerechten een
beetje tegenvallen.
De ambiance was, gezien de foto's, in ieder geval fantastisch (red.)
Van links naar rechts, van boven naar beneden:
1) De locatie, het Scheepvaartmuseum
2) De aftrap met een glaasje champagne
3) De ambience
4) Bloemkool met truffel en parmezaan saus
5) Kip met palingsaus en Gem slas
6) Salade van gele en rode bieten vooraf
7) Kabeljauw haas met knolselderij en
vadouvansaus (2de gerecht)
8) Het is gezellig
9) Amuse pompoensoep en gegaarde prei