17 oktober 2021
Wine en Dine in het Scheepvaartmueum


Eten en drinken in het Scheepvaartmuseum

Een week lang stond een bijzondere wijnmaker in samenwerking met een sterrenchef te koken in het Scheepvaartmuseum. De kelderschatten van de wijnmaker komen samen met de kunst van het koken. Dineren alsof je aanschuift in het Chateau, het Scheepvaartmuseum omgetoverd tot restaurant, het proeven en ervaren van een 5 gangen diner gecombineerd met bijpassende wijnen.
Franse wijnen van Plaimont met topchef Alain Caron.

Tot zover de ronkende woorden van de organisator

Jeroen vond er dit van:
De plek was geweldig om te dineren en het personeel oprecht vriendelijk. We kregen bij elk gerecht uitleg over de passende wijn. De gerechten zelf waren niet uitzonderlijk. Voor een ster vond ik de gerechten een beetje tegenvallen.

De ambiance was, gezien de foto's, in ieder geval fantastisch (red.)

Van links naar rechts, van boven naar beneden:

1) De locatie, het Scheepvaartmuseum
2) De aftrap met een glaasje champagne
3) De ambience
4) Bloemkool met truffel en parmezaan saus
5) Kip met palingsaus en Gem slas
6) Salade van gele en rode bieten vooraf
7) Kabeljauw haas met knolselderij en vadouvansaus (2de gerecht)
8) Het is gezellig
9) Amuse pompoensoep en gegaarde prei