31 oktober en 1 november 2009
Potverteren in Maastricht


Het menu

SMAKEN / GEUREN / KLEUREN
amuses

Pastille mierikswortel / groene appel

Marshmallowvijfsmaken (2002)

Rood op rood van bietjes

Drie maal kokos / koriander /
groene curry / gember

Vega sushi

Rjjst/ avocado / waterkers / limoen

Beluga Caviar Surprise (2009)

Chef's special (2000)

 

SMAKEN / GEUREN / KLEUREN
voorgerechten

Inktvis / krab koud & warm /
kaviaar / "Golden Egg"
Krokant van inktvis met salade krab /
kaviaar / malse inktvis /
luchtige sake mayonaise

Drie maal oester / drie maal komkommer
Kleine rotsjcs van oester
met frisse komkommer

Drie maal bio ganzenlever
Luchtig met kersensorbet,
zacht met zoute choco
en een zondag morgen hapje

Tartetatin / nachtkreeft
Drie maal witlof"

Iberico / alikruiken / Dashi
Spek en ham van het varken in Dashi
bouillon en alikruikjes

 

SMAKEN / GEUREN / KLEUREN
hoofdgerecht

Roodpoot patrijsje
Puree van jonge vijgen /
hachi van eekhoorntjes brood /
verse walnoot

 

 

nagerecht

Assorti kaas

of

Bramen
Fris / zoet/ zuur

Pompoen
Structuren als een najaarspallet

 

Wijnlijst

- Champagne, Magnum Perrier-Jouet

- Champagne, Charles Heidsieck

- Moscatel seco 'Botani' 2008,   Jorge Ordonez selection, Sierras de Malaga

- Chardonnay 'Chassagne-Montrachet' 2007, Domaine Paul Pillot, Bourgogne

- Pinot noir/Spatburgunder 'Malterdinger' 2006,  Weingut Huber, Baden

- Sangiovese 'Chianti Classico' 2006, Castello di Ama, Toscana

- Madeira 'Finest medium Rich', Henriques & Henriques

Terug naar het Potverteerweekend 2009