28-30 noveber 2003
Potverteren in Wissekerke

Ingrediëntenlijsten


Groenteboer

100 gram ui

100 gram prei

2 teentjes knoflook

200 gram champignons

4 tros- of Romatomaten

1 tros- of Romatomaat

witte druiven

bakje cherry/roma tomaatjes

el peterselie (gehakt)

14 blaadjes basilicum

2 tot 3 el  venkelblad

enkele limoenen

2 uien

tijm

2 appels

2 eetlepels fijngehakte peterselie

Eetlepel fijngehakte bieslook

1500 gram zuurkool

Aardappels

 

Algemene ingrediënten

2 theelepels olijfolie

6 el olijfolie

Zout

Nootmuskaat(rasp Joost)

Peper(-molen van Joost)

2 l fond van kip (reeds van tevoren gemaakt)

Knoflook

 

Supermarkt

Ameretti biscuits 100g.

Dark chocolate 450g.

Double cream (48% vet) 570 ml

Cocoa powder

Single pouring cream

2 el single pouringcream

Drie soorten kaas

100 g parmezaanse kaas

Donker boerenbrood

Zakje mozzarella

Spiesjes voor  mozzarella/tomaat spiesjes

350 gram witvis (kabeljauw of koolvis)

100 gram tarwebloem

100 gram geitenkaas

2 eieren

Australian of andere bonbon’s (2 per persoon)

Jeneverbessen

1 kg bloem

100 gram bloem

12 eieren

100 gram boter

125 gram boter

Kruidnagel

100 gram ontbijtspek

Melk (voor aardappelpuree)


Speciaalzaak

100 gram gedroogde morieljes

100 gram gedroogde ridderzwammen

100 gram gedroogde boleten

50 gram gedroogde ridderzwammen (garnering)

100 ml truffelolie

40 gram witte truffels (of zwarte?)

Glucose (vloeibaar)

3 grote kreeften

12 oesters

3 wilde eenden

Bonbons

 

Slijterij

Klein heupflesje Rum

2 flessenTaittinger Champagne

1 fles Saké (Erik koopt van tevoren

1 fles Chateux Neuf du Pape

2 flessen Saint Emillion

1 fles Amaretto

1 fles Late Vintage of Grahams six Grapes Port

Diverse Belgische blonde biertjes

Bushmill 12 jaar

 

-Terug-