Nagerecht
4 personen
Yoghurt pannacotta met fruit
Ingrediënten
Yoghurt panna cotta met
fruit
Beker slagroom, 250g
Vanillestokje
Suiker 50g
Blaadjes gelatine, 3x
Griekse yoghurt. 250g
Bakje aardbeien in stukjes.
Bakje frambozen
Bakje bramen
Verwarm de slagroom tot koken en schraap het vanille stokje leeg in de slagroom.
Doe het vanillestokje erbij en laat 15 min tegen de kook aan mee verwarmen. Haal
het stokje eruit en los de suiker op. Week de gelatine 5 min in koud water. Neem
de vanilleroom van het vuur en los de gelatine blaadjes op. Voeg de yoghurt en
de helft van de aardbeien toe. Verdeel de yoghurt over vier timbaaltjes van 6 cm
doorsnede en zet het in de koelkast. Laat ze minimaal 4 uur in de koelkast
staan. Haal ze uit de koelkast en houd de onderzijde onder een hete kraan voor
20 sec en stort de panna cotta op een bord. Verdeel de rest van de aardbeien, de
bramen en frambozen erbij.
Bron: Allerhande nr. 8, 2011