Nagerecht
4 personen

Yoghurt panna cotta


Ingredienten

3 blaadjes witte gelatine

Slagroom, 125 ml

75 g suiker

300 g Griekse yoghurt

1 citroen

4 el honing

 

Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de slagroom met de suiker aan de kook en laat het 3 min tegen de kook aan om de suiker goed op te lossen.Knijp gelatine uit los het op in het roommengsel. Zet de pan in een grote bak met ijskoud water tot het mengsel lobbig wordt. Roer de yoghurt los en meng het door het roommengsel. Schep de geheel in de vormpjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd vier plakken van de citroen en pers de rest uit. Roer 3 el citroensap door de honing tot een sausje. Keer de puddinkjes om op vier verschillende bordjes. Serveer elk puddinkje (= panna cotta) met saus erover en een citroenschil ernaast.

 

We dronken er een lekkere Kopke port, LBV 2005 bij

 

Bron: Albert Heijn kaart 335010