Nagerecht
4 personen
Yoghurt panna cotta
3 blaadjes witte gelatine
Slagroom, 125 ml
75 g suiker
300 g Griekse yoghurt
1 citroen
4 el honing
Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de slagroom met de suiker aan de kook en laat het 3 min tegen de kook aan om de suiker goed op te lossen.Knijp gelatine uit los het op in het roommengsel. Zet de pan in een grote bak met ijskoud water tot het mengsel lobbig wordt. Roer de yoghurt los en meng het door het roommengsel. Schep de geheel in de vormpjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd vier plakken van de citroen en pers de rest uit. Roer 3 el citroensap door de honing tot een sausje. Keer de puddinkjes om op vier verschillende bordjes. Serveer elk puddinkje (= panna cotta) met saus erover en een citroenschil ernaast.
We dronken er een lekkere Kopke port, LBV 2005 bij
Bron: Albert Heijn kaart 335010