Nagerecht
4 personen
Yoghurt panna cotta met rood fruit
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
1 vanillestokje
50 g kristalsuiker
3 blaadjes gelatine (zakje à 12
stuks)
250 g Griekse yoghurt (beker à 500 g)
250 g verse aardbeien
150 g verse frambozen
150 g verse bramen
Schenk de slagroom
in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een
scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en
voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen
de kook aan en verwijder het stokje. Voeg suiker toe aan de vanilleroom en roer
totdat deze is opgelost. Neem van het vuur.
Week ondertussen gelatine 5 min. in koud water, knijp
uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de
yoghurt toe. Snijd helft van aardbeien in stukjes en voeg toe. Verdeel de
yoghurtroom over de timbaaltjes. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de
koelkast.
Snijd
ondertussen de rest van aardbeien ook in stukjes. Neem de panna cotta's uit de
koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de
hete kraan. Stort de panna cotta's op borden. Verdeel de aardbeien, frambozen en
bramen eromheen.