Nagerecht
4 personen

Yoghurt panna cotta met rood fruit


Ingrediënten
250 ml verse slagroom
1 vanillestokje
50 g kristalsuiker
3 blaadjes gelatine (zakje à 12 stuks)
250 g Griekse yoghurt (beker à 500 g)
250 g verse aardbeien
150 g verse frambozen
150 g verse bramen
 
Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje. Voeg suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem van het vuur.
Week ondertussen gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de yoghurt toe. Snijd helft van aardbeien in stukjes en voeg toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd ondertussen de rest van aardbeien ook in stukjes. Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op borden. Verdeel de aardbeien, frambozen en bramen eromheen.