Nagerecht
4 personen

Warme geitenkaas met sherryrozijnen


Ingrediënten

75 g rozijnen
1 dl sherry Pedro Ximenez
1 zakje vanillesuiker
(versgemalen) zwarte peper
mespunt kruidnagelpoeder
4 sneetjes witbrood
1 zakje walnoten
1 pakje geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
 

Voorbereiden
In hoge kom rozijnen, port en vanillesuiker door elkaar roeren. Rozijnen afgedekt op vol vermogen (700 Watt) in ca. 4 min. verwarmen. Rozijnen uit magnetron nemen en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en snufje kruidnagelpoeder.
 

Bereiden
In broodrooster brood roosteren. Met uitsteekvormpje 4 rondjes uitsteken. Op elk bord 1 broodrondje leggen. Geitenkaas in 4 stukjes snijden, op bord leggen en in magnetron op vol vermogen ca.30 seconden verwarmen.Warme geitenkaas op brood leggen. Sherryrozijnen ernaast scheppen. Garneren met walnoten.

 
Bron: naar een idee van AH receptenkaart 7526