Nagerecht
4 personen

Torta della Nonna


Ingredienten

Pak pasta frolla (boterdeeg)

Pakje crema pasticciere (banketbakkersroom)

20 gr. pijnboompitten
poedersuiker
boter om de springvorm in te vetten
bloem om de springvorm mee te bestuiven

 

Bereiding

Bereid het boterdeeg - zie recept

Bereid de banketbakkersroom - zie recept

Verdeel het boterdeeg in 2 gelijke delen en maak er 2 ballen van. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en leg hier een deegbal op. Rol het deeg voorzichtig uit met een deegroller totdat het een ronde plak tergrootte van de springvorm is geworden. Herhaal dit met de andere deegbal.

Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven (180°C) en laat het 45 minuten bakken. Zorg dat de oven ook van onderen de taart verwarmd anders wordt de onderste laag deeg niet goed gaar. De bovenkant moet krokant zijn.

Vet de springvorm in met boter en bestuif het met bloem. Leg een plak boterdeeg in de springvorm. Schep hier de afgekoelde banketbakkersroom over heen. En dek het voorzichtig toe met de andere ronde deegplak.

Strooi de pijnboompitten eroverheen.

Haal de taart uit de oven en laat het in de springvorm afkoelen. Als de taart is afgekoeld, de springvorm openen. Strooi met behulp van een zeef wat poedersuiker over de taart en opdienen.

 

Mijn aanvullingen: Combi van citroen sap en sinaasappel gebruikt en rasp van de schil van beide erbij, pijnboompitten helft op bodem deeg en helft bovenop de room.

 

Bron: http://www.tuttiatavola.info/recepten/tortadellanonna.asp