Nagerecht
4 personen

Tarte Tartin van peer met rauwmelkse schapenkaas


Ingrediėnten

2 handperen, geschild

200 ml witte wijn

90 gr suiker

1 kaneelstokje

1 laurierblaadje

1 stukje steranijs

10 gekneusde zwarte peperkorrels

20 gr boter

4 blaadjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

250 gr la Serena ( of magor of Gorgonzola)

 

Bereiden

La serena is een volle, romige, lepelbare schapenkaas uit Midden Spanje, maar voor dit gerecht kan eventueel een zachte Magor of Gorgonzola worden gebruikt.

Verwarm de oven voor op 200°.

Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een meloenboor het klokhuis. Doe de peerhelften met de wijn, 50 gr. suiker, kaneel, laurierblad, steranijs en peper in een steelpannetje. Voeg water toe tot de peren net onder staan en breng ze aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de peren afkoelen in het vocht. Neem ze uit het vocht en dep ze droog. Snijd ze vanaf de punt in dunne plakjes, maar houd de plakjes in de punt bij elkaar.

Vet 4 eenpersoonsbakvormpjes van 11-12 cm Ų in met boter en strooi de rest van de suiker over de bodems. Leg de peer met de bolle kant naar beneden in de vorm en druk de peer uit in een waaier. Steek 4 rondjes van maximale grootte uit de plakjes bladerdeeg en druk deze om de peer heen in de vormpjes. Prik het deeg in met een vork en bak de taartjes in ± 25 min. goudbruin. laat ze even afkoelen en draai ze op bordjes om, zodat de peer weer boven komt. Schep op elke tarte tatin een paar lepels la Serena, Gorgonzola of Magor en serveer terwijl de taartjes nog lauw zijn.

 

Bron: http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=254697 (uit de Delicious)