Nagerecht
4 - 6 personen

Taart met sinaasappel en amandelen


Ingrediënten

2 dl vers geperst sinaasappelsap

3 el geraspte sinaasappelschil

1 el oranjebloesemwater

120 g droog broodkruim

100 g gemalen blanke amandelen

2 eierdooiers

150 g suiker

1 tl zout

4 eiwitten

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 oC.

Roer in een grote kom het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, het oranjebloesemwater, 100 g van het broodkruim en de gemalen amandelen door elkaar. Klop in een andere kom de eierdooiers en de helft van de suiker en het zout luchtig en spatel dit door het sinaasappelsap mengsel. Klop in een derde kom de eiwitten zeer stijf, voeg de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot een stijf en glanzend mengsel. Spatel dit door het sinaasappelmengsel.

Bestrijk een vierkante bakvorm van 20x20 cm met antiaanbaklaag licht in met boter en bestrooi hem met de rest van het broodkruim. Schep het beslag er in bak de taart ca.45 minuten tot hij gaar en bruin is. Een houten prikker die je midden in de taart steekt moet er droog uitkomen.

Laat de taart in de vorm op een rooster afkoelen. Stort hem op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

Serveer met een bolletje ijs, yoghurt of crème fraiche.

 

Bron Ken Hom: Op Reis met de Wok