Nagerecht
6 personen

Sushi van fruit


Voorbereiding: ± 15 min.

Koeltijd: ± 2 uur

Bereidingstijd: ± 40 min,

 

200 g dessertrijst

7V2 dl volle melk

1 vanillestokje, in de lengte gesplitst

100 g suiker

1 kiwi

3 of 4 aardbeien

1 perzik of nectarine (met schil)

1 vijg

1 plak meloen

4 el abrikozenjam
muntblaadjes

6 ontpitte pruimen

6 el maple sirup (ahornsiroop)

 

Kook de rijst in de melk met het vanillestokje volgens de aanwij­zingen op de verpakking, los de suiker er in op. Laat de rijst afkoelen. Snij de vruchten in zeer dunne plakjes. Vorm met de handpalmen rijstballetjes of quenelles. Beleg de quenelles met passende stukjes fruit, doe op elke quenelle een likje warme jam. Vul de pruimen met rijst. Geef ieder een klein kommetje met maple sirup om de sushi in te dippen.

 

Bron: Tip Culinair, boek Uitnodigend koken van Trish Deseine