Nagerecht
4 personen

Sinaasappels met dessertwijn


Sinaasappels, 4 stuks

Gele rozijnen, 2 eetlepels

Mavrodaphne (Griekse rode dessertwijn of rode port), 125 ml

Droge witte wijn, 4 eetlepels

Honing, eetlepel

Kaneelstokje

Kruidnagels, 2 stuks

Pistachenoten, 2 eetlepels gepeld en gehakt

 

Sinaasappels schillen met een mes, sap opvangen. Partjes tussen vliesjes uitsnijden en mengen met sinaasappelsap en rozijnen.

In steelpan de port (ik kon geen Mavrodaphne kopen) met wijn, honing, kaneelstokje en kruidnagels aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Laten afkoelen en over sinaasappelpartjes gieten. Minstens twee uur in koelkast laten intrekken.

Sinaasappel mengsel over vier coupes verdelen en gehakte pistachenoten erover verdelen.

 

Geserveerd met een rode Port: LBV Kopke

 

Bron: Allerhande, kaart 133246