Nagerecht
4 personen
Sinaasappels met dessertwijn
Sinaasappels, 4 stuks
Gele rozijnen, 2 eetlepels
Mavrodaphne (Griekse rode dessertwijn of rode port), 125 ml
Droge witte wijn, 4 eetlepels
Honing, eetlepel
Kaneelstokje
Kruidnagels, 2 stuks
Pistachenoten, 2 eetlepels gepeld en gehakt
Sinaasappels schillen met een mes, sap opvangen. Partjes tussen vliesjes uitsnijden en mengen met sinaasappelsap en rozijnen.
In steelpan de port (ik kon geen Mavrodaphne kopen) met wijn, honing, kaneelstokje en kruidnagels aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Laten afkoelen en over sinaasappelpartjes gieten. Minstens twee uur in koelkast laten intrekken.
Sinaasappel mengsel over vier coupes verdelen en gehakte pistachenoten erover verdelen.
Geserveerd met een rode Port: LBV Kopke
Bron: Allerhande, kaart 133246