Nagerecht
4 personen
Sinaasappelrol
5 eieren
150 ml geperste sinaasappelsap
1 el maizena
225 g witte basterdsuiker
1 sinaasappel
1 el poedersuiker
Kaneelpoeder
Boter
In kom eieren luchtig kloppen en mengen met sinaasappelsap, maizena en 200 g suiker. Sinaasappel goed schoonmaken en schil in mengsel raspen. Een bakblik van ca 20x30 cm bekleden met bakpapier en invetten met boter. Bakpapier bestrooien met rest van suiker. Eiermengsel gelijkmatig over bakblik verdelen en in midden van 175°C oven plaatsen. In 15 tot 20 minuten gaar bakken. Een luchtjes vrije doek gebruiken, bestrooit met poedersuiker, en de cake omdraaien. Bakpapier verwijderen en voorzichtig een rol van maken. In de koelkast af laten koelen. Vlak voor het opdienen bestrooien met kaneel en in dikke plakken snijden. Een lepel creme fraiche voor de versiering en een blaadje munt.
We dronken er een port bij, Kopke LBV 2005
Bron: AH kaart 180552