Nagerecht
4 personen

 

Sinaasappelmousse met Grand Marnier

Spumone d'arancia e Grand Marnier


Ingrediënten

4 sinaasappelen

2,5 dl. melk

200 gr. suiker

4 eieren, gescheiden

0,5 dl. Grand Marnier

 

Bereiden

1. Rasp de schil van twee van de sinaasappelen en snijd van de andere twee de schil, zonder het onderliggende wit, dun af. Snijd de sinaasappelparten los tussen de vliezen.

2. Giet de melk in een steelpan, voeg de sinaasappelrasp en 120 gram van de suiker toe, roer goed en breng aan de kook.

3. Klop de eidooiers in een andere pan en giet er al roerende in een dun straaltje de hete melk bij. Verhit op laag vuur, regelmatig roerend tot het dooiermengsel bindt. Giet de vla door een zeef in een kom en laat goed afkoelen.

4. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom, spatel eerst het eiwit door de vla en daarna de Grand Marnier. Schep de mousse in een puddingvorm of een cakevorm en zet die minimaal zes uur in de diepvries.

5. Snijd de overgebleven sinaasappelschil in smalle repen. Breng in een pan 2,5 dl. water met de resterende suiker en de reepjes sinaasappelschil aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Kook in tot een dikke doorschijnende siroop.

6. Snijd de gestorte sinaasappelmousse in plakken van 2 cm. dik. Verdeel de plakken over vier borden, schep de siroop met de sinaasappelschilletjes erover en garneer met de sinaasappelpartjes die in de vorm van een bloem op de borden worden gelegd.

 

Bron: De Zilveren lepel Italië