Nagerecht
4 personen
Sinaasappel uit de oven met sinaasappelsaus
Ingrediënten
Cordier Sauternes, 2008
4 handsinaasappels
125 g suiker
200 ml sinaasappelsap
1 zakje vanillesuiker
1 el maïzena
1 el Campari
125 ml crème frache
2 zakjes munt
Oven voorverwarmen op 200°C.
Van 1 sinaasappel de schoon geboende schil grof
raspen.
Alle
sinaasappels dik schillen en vruchten in dikke plakken snijden. Dakpansgewijs in
ingevette schaal leggen. In steelpan suiker met 2 el water aan de kook brengen.
Suiker zonder te roeren op matig vuur laten smelten en lichtbruin laten worden.
Karamelsiroop over sinaasappels schenken en schaal in oven zetten. In 15 min
bakken. In steelpan sinaasappel schil met vanillesuiker aan de kook brengen.
Maïzena met Campari losroeren en door sap roeren. Verwarmen tot dikke saus en
dan af laten koelen. Sinaasappels laten afkoelen.
Op bord sinaasappels leggen, schep crème fraiche
ernaast, saus erover en een klein takje munt erop.
Bron: Allerhande 1, 2005