Nagerecht
4 personen

Semifreddo met espressosaus


Ingrediënten:

Vanillestokje

Slagroom, 500 ml

8 el suiker

Bakje Mascarpone, 250 g

Pure Chocolade, grof gehakt 150 g

Lange vingers, 8 stuks

Espresso, 200 ml

 

Snijd de vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg erui. Klop de slagroom stijf met vanillemerg en 5 el suiker. Roer de mascarpone in een grote kom goed los. Voeg 100 g grof gehakt chocolade toe en verkruimel de lange vingers in de kom.

Spatel de vanilleslagroom voorzichtig door het mascarpone mengsel.

Bekleed een rechthoekige cakevorm met vershoudfolie en schep het mengsel in de vorm. Laatminstens twee uur in de vriezer opstijven. Maar ook niet veel langer anders is het te hard.

Roer de rest van de suiker door de koffie. Snijd de semifreddo in stukken en leg op een bord. Strooi de rest van de chocolade erover en schenk de hete koffie erover. Serveer direct. Lekker met een glaasje Port.

 

Bron: AH kaart 34918