Nagerecht

4 personen

Rote Grütze


Ingredienten:
100 gr zwarte bessen

100 gr bramen
100gr aardbeien
6 blaadjes gelatine
scheut kirsch
75 gr suiker
1 1/2dl water
 
Bereidingswijze
Breng de vruchten samen met het water en de suiker langzaam aan de kook. Laat het 5 min doorkoken. Houd een paar lepels van de vruchtenmoes apart voor in de yoghurt.
Haal het pannetje van het vuur en week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water voor. Los de gelatineblaadjes al roerend op in het vruchtenmengsel. Schenk tot slot de kirsch erdoorheen. Doe de vruchtenmassa in een schaal en laat het minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast.

Serveertips: ik heb het geserveerd met Griekse yoghurt, daarin een beetje vruchtenmoes die ik apart had gehouden inclusief een paar hele vruchten

  
Bron: naar https://www.smulweb.nl/recepten/950541/Rote-grutze

Commentaar Rudi:

Er was sprake van rode gelatine, die kon ik niet vinden, normale gelatine was goed genoeg. De suiker heb ik gehalveerd (dat was voldoende, in eerste instantie moest er 150 g in).