Nagerecht
4 personen
Ingredienten:
100 gr zwarte bessen
100 gr bramen
100gr aardbeien
6 blaadjes gelatine
scheut kirsch
75 gr suiker
1 1/2dl water
Bereidingswijze
Breng de vruchten samen met het water en de suiker
langzaam aan de kook. Laat het 5 min doorkoken. Houd een paar lepels van de
vruchtenmoes apart voor in de yoghurt.
Haal het pannetje van het vuur en week
ondertussen de gelatineblaadjes in koud water voor. Los de gelatineblaadjes al
roerend op in het vruchtenmengsel. Schenk tot slot de kirsch erdoorheen. Doe de
vruchtenmassa in een schaal en laat het minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast.
Serveertips: ik heb het geserveerd met Griekse yoghurt, daarin een beetje
vruchtenmoes die ik apart had gehouden inclusief een paar hele vruchten
Bron: naar
https://www.smulweb.nl/recepten/950541/Rote-grutze
Commentaar Rudi:
Er was sprake van rode gelatine, die kon ik niet
vinden, normale gelatine was goed genoeg. De suiker heb ik gehalveerd (dat was
voldoende, in eerste instantie moest er 150 g in).