Nagerecht
4 personen

Rood-wit-blauw


Ingredienten
250 g verse frambozen
1 perssinaasappel
1,5 el kristalsuiker
150 g verse blauwe bessen
125 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
250 g volle kwark

Opmerking: de frambozen waren prima, de blauwe bessen mochten ietsje meer zijn (ook 250 g). Ik heb ook iets minder kristalsuiker gebruikt (halve lepel i.p.v. anderhalf)

Pers de sinaasappel uit. Houd een aantal frambozen (drie per glas). Breng in een steelpan de rest van de frambozen, 2 el sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.

Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.
Garneer met de achtergehouden frambozen. Achteraf was een paar blaadjes munt ook leuk geweest.

 
Bron: Ah recepten