Nagerecht
4 personen
Rood-wit-blauw
Ingredienten
250 g verse frambozen
1 perssinaasappel
1,5 el kristalsuiker
150 g verse blauwe bessen
125 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
250 g volle kwark
Opmerking: de frambozen waren prima, de blauwe
bessen mochten ietsje meer zijn (ook 250 g). Ik heb ook iets minder
kristalsuiker gebruikt (halve lepel i.p.v. anderhalf)
Pers de sinaasappel uit. Houd een aantal
frambozen (drie per glas). Breng in een steelpan de rest van de frambozen, 2 el
sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van
het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.
Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de
slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de
slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe
frambozen erover.
Garneer met de achtergehouden frambozen. Achteraf was een
paar blaadjes munt ook leuk geweest.
Bron: Ah recepten