Nagerecht
4 personen
Rood fruit soezen
Soezenbeslag (voor 9 soezen)
200 ml water
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
Vanille-mascarponemousse
4 blaadjes gelatine
100 ml room
2 vanillestokjes
5 eidooiers
100 g suiker
4 eiwitten
250 g mascarpone
500 g gemengd rood fruit
Soezen
Verwarm de oven voor op 195 ºC. Breng in een pan water, boter en een beetje zout
aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar circa 5 minuten. Haal de pan van het
vuur en roer er één voor één de eieren door. Laat afkoelen en schep het beslag
in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit flinke doppen van circa 7 centimeter doorsnede op een met bakpapier
beklede bakplaat. Bak de soezen in de oven in circa 30 minuten gaar.
Vanille-mascarponemousse
Week de gelatine in koud water en klop de room yoghurt dik. Halveer de
vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eidooiers met het
vanillemerg en drie vierde van de suiker in circa 3 minuten au bain marie gaar.
Dit wordt een pâte à bombe genoemd. Knijp de geweekte gelatine uit en los op in
de warme pâte à bombe.
Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot een stevig schuim. Roer de
mascarpone los met een beetje pâte à bombe en spatel de rest van de pâte à bombe
erdoor. Meng de lobbige room en het eiwitschuim erdoor. Schep de
vanille-mascarponemousse in een spuitzak met een glad spuitmondje. Snijd het
kapje van de soezen. Spuit de massa in de soezen en vul verder op met fruit. Zet
het kapje er weer op en bestuif met poedersuiker.
Recept: Rudolph’s Bakery (Rudolph van Veen)
Commentaar van Joost: Heerlijk! En soezen bakken is erg leuk werk.