Nagerecht
4 personen

Rood fruit soezen


Ingredienten

Soezenbeslag (voor 9 soezen)

200 ml water

100 g boter

100 g bloem

4 eieren

 

Vanille-mascarponemousse

4 blaadjes gelatine

100 ml room

2 vanillestokjes

5 eidooiers

100 g suiker

4 eiwitten

250 g mascarpone

500 g gemengd rood fruit

 

Soezen
Verwarm de oven voor op 195 ºC. Breng in een pan water, boter en een beetje zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Laat afkoelen en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit flinke doppen van circa 7 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in de oven in circa 30 minuten gaar.

Vanille-mascarponemousse
Week de gelatine in koud water en klop de room yoghurt dik. Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eidooiers met het vanillemerg en drie vierde van de suiker in circa 3 minuten au bain marie gaar. Dit wordt een pâte à bombe genoemd. Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de warme pâte à bombe.

Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot een stevig schuim. Roer de mascarpone los met een beetje pâte à bombe en spatel de rest van de pâte à bombe erdoor. Meng de lobbige room en het eiwitschuim erdoor. Schep de vanille-mascarponemousse in een spuitzak met een glad spuitmondje. Snijd het kapje van de soezen. Spuit de massa in de soezen en vul verder op met fruit. Zet het kapje er weer op en bestuif met poedersuiker.

 

Recept: Rudolph’s Bakery (Rudolph van Veen)

 

Commentaar van Joost: Heerlijk! En soezen bakken is erg leuk werk.