Nagerecht
4 personen

Roergebakken appeltjes met roomijs


Ingrediënten:

4 stevige appels (Elstar)

25 gepelde hazelnoten

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels olie

1 eetlepel honing

3 eetlepels Grand Marnier

½ liter slagroomijs

 

Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.

Schil de appels en snijd elke appel in 8 partjes. Besprenkel de partjes met citroensap.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerhak de partjes appel in circa 5 minuten goudbruin.

Roer de honing en likeur door elkaar en schenk dit over de appelpartjes. Verwarm de partjes nog circa 2 minuten tot ze beetgaar zijn.

Schep de appelpartjes op vier borden en schep in het midden een bolletje ijs. Strooi de hazelnoten erover.

 

Bron: Succesrecepten Spar, roerbakken snel en gezond, maart 1997