Nagerecht
4 personen
Rødgrod met fløde
Ingrediënten:
500 gr bosvruchten, b.v.: frambozen, aalbessen,
bosbessen, bramen en aardbeien
20 gr suiker
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels amandelschaafsel
1 dl slankroom
1/2 eetlepel vanillesuiker
Bereidingswijze:
zoek de vruchten goed uit, was alleen bessen en
aardbeien indien nodig en laat ze dan op keukenpapier uitlekken. Snij grote
aardbeien in kwarten. Pureer de helft van het fruit en verwarm het zachtjes.
Voeg de suiker toe en laat oplossen. Voeg de rest van het fruit toe en laat
zachtjes 1 min pruttelen. Roer ondertussen de maïzena glad met 3 eetlepels koud
water, roer het mengsel door de rødgrod en laat het binden. Verdeel de rødgrod
over 4 schaaltjes en laat het afkoelen. Rooster de amandelen in een droog
verhitte koekenpan al omschuddend goudbruin, neem ze direct uit de pan. Klop de
room met de vanillesuiker dik vloeibaar. Serveer de rødgrod met de amandelen en
room