Nagerecht
4 personen
Ingrediënten
25 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
100 g krenten
80 g pijnboompitten
2 g boter om in te vetten
1 citroen
4 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
500 g ricotta
Verwarm de oven voor op 180
°C.
Breng in een
steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat
afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de
pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de
springvorm in met wat boter.
Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met
een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten
en de krenten met de marsala erdoor.
Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede
springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en
gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.
Ik heb er nog een beetje gesneden, besuikerde
aardbeien bij geserveerd. Voor de kleur en ook al waren het winteraardbeien, ook
erg lekker.
Bron: Allerhande