Nagerecht
4 personen

Ricottapudding met aardbeien


Ingrediënten
25 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
100 g krenten
80 g pijnboompitten
2 g boter om in te vetten
1 citroen
4 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
500 g ricotta
 
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.
Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.
Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.
Ik heb er nog een beetje gesneden, besuikerde aardbeien bij geserveerd. Voor de kleur en ook al waren het winteraardbeien, ook erg lekker.
 
Bron: Allerhande