Nagerecht
6 personen
Ingrediënten (6 personen)
250 g mascarpone
4 el honing
700 g rabarber, in stukken van 3 cm
700 g appels (cox of elstar), geschild en in plakken gesneden
100 g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
200 g witte basterdsuiker
200 g zachte boter
200 g gemalen amandelen
geschaafde amandelen voor de garnering
Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 180 °C.
Meng de mascarpone met de honing en bewaar het mengsel in de koelkast
Doe de rabarber, appels en bruine suiker in een pan op laag vuur en kook het mengsel tot het fruit zacht is.
Doe de witte basterdsuiker met de eieren in een kom en klop tot het mengsel luchtig is.
Voeg de zachte boter en de gemalen amandelen toe en klop tot een zachte pasta.
Doe het fruitmengsel in een vorm met een diameter van 25 cm en 8 cm hoog en spreid het amandelmengsel er over uit.
Decoreer met geschaafde amandelen en plaats de vorm in de voorverwarmde oven tot de pie lichtbruin is, ongeveer 40 minuten.
Serveer met een lepel mascarpone-honing crème.
Bron: Gino D'Acampo: Saturday kitchen, BBC