Nagerecht
4 personen

Rabarber 'fool' met citroengras


Ingrediënten:

700 g rabarber

2 stengels citroengras, fijngehakt tot het bijna een poeder is

100 ml water

140 g (riet)suiker

110 g poedersuiker

150 ml crème fraiche

150 ml mascarpone

5 el witte chocolade, geraspt of geschaafd

1 citroen, alleen het sap

1 klein glas zoete witte wijn (optioneel)

 

Was de komkommer en maak hem schoon, maar schil hem niet! Snijd de rabarber in stukjes van ca. 3 cm. Doe ze in een pan met het water, de suiker en het citroengras. Doe de deksel op de pan en laat de rabarber koken tot hij gaar is, meestal ca. 10 minuten.

Laat de gekookte rabarber in een zeef uitlekken, en vang het sap op. Laat de uitgelekte rabarber afkoelen.

Klop de poedersuiker door de mascarpone en roer er de crème fraiche doorheen en de helft van de rabarber. Dit noemen ze in Engeland een ‘fool’.

Verdeel de andere helft van de rabarber over vier glazen of borden en schep er de ‘fool’ bovenop.

Laat dit in de koelkast afkoelen.

Dien het op, gegarneerd met de geraspte of geschaafde witte chocolade.

 

Voeg citroensap naar smaak toe aan het opgevangen rabarber sap. Voeg er desgewenst zoete witte wijn aan toe. Laat dit goed afkoelen in de koelkast. Giet deze limonade in vier glazen en serveer deze met de ‘fool’.

 

Recept: Steven Saunders, ‘BBC Veg talk’

 

Commentaar van Joost.

Prima recept. Het kan, vind ik, ook wel met wat minder suiker!