Nagerecht
4 personen

Rabarber en appel Paaspie


Voor de mascarpone crème:

250 g mascarpone

4 eetlepels honing

 

Voor de pie:

700 g rabarber in stukjes van 3 cm

700 g appels (cox, elstar), geschild, in stukken

100 g (licht)bruine basterdsuiker

3 eieren

200 g witte basterdsuiker

200 g zachte boter

200g gemalen amandelen

 

Amandelschaafsel om te garneren

Meng de mascarpone met de honing.
Warm de oven voor op 180 oC.
Doe rabarber, appel en bruine basterdsuiker in en pan en zet deze op een laag vuur totdat het fruit zacht is.
Doe de eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop tot het mengsel luchtig is. Klop er vervolgens de zachte boter en de gemalen amandelen door.
Doe het fruit in een ovenvaste schaal (25 cm diameter en 8 cm hoog) en spreid het amandelmengsel er over uit.
Decorteer het geheel met gemalen amandelen en plaats de schaal ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer met de mascarponecrème.

Recept van Gino D’ Acampo (Saturday Kitchen, BBC)