Nagerecht
4 personen
Voor de mascarpone crème:
250 g mascarpone
4 eetlepels honing
Voor de pie:
700 g rabarber in stukjes van 3 cm
700 g appels (cox, elstar), geschild, in stukken
100 g (licht)bruine basterdsuiker
3 eieren
200 g witte basterdsuiker
200 g zachte boter
200g gemalen amandelen
Amandelschaafsel om te garneren
Meng de mascarpone met de
honing.
Warm de oven voor op 180 oC.
Doe rabarber, appel en bruine basterdsuiker in en pan en zet deze op een laag
vuur totdat het fruit zacht is.
Doe de eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop tot het mengsel
luchtig is. Klop er vervolgens de zachte boter en de gemalen amandelen door.
Doe het fruit in een ovenvaste schaal (25 cm diameter en 8 cm hoog) en spreid
het amandelmengsel er over uit.
Decorteer het geheel met gemalen amandelen en plaats de schaal ca. 40 minuten in
de voorverwarmde oven.
Serveer met de mascarponecrème.
Recept van Gino D’ Acampo (Saturday Kitchen, BBC)