Nagerecht
4 personen
Rabarber crumble
Ingrediënten
1 kg rabarber
100 gram suiker
1 kaneelstokje
100
gram bloem
100 gram rietsuiker
100 gram
koude boter
Voorbereiden
Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de
suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat.
Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken.
Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en 200 ml water 5 minuten op een
laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een
ovenschaal.
Verkruimel
het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en
de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen.
Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met
roomijs