Nagerecht
4 personen

Rabarber crumble


Ingrediënten
1 kg rabarber

100 gram suiker
1 kaneelstokje
100 gram bloem
100 gram rietsuiker
100 gram koude boter

Voorbereiden

Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en 200 ml water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal.
Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen.
Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs