Nagerecht
4 personen
Pompoenpoffertjes met lemoncurd en bakbananen
Ingrediënten
Pompoenpoffertjes
1 flespompoen
2 kleine eieren
2 el zure room
3 el bloem
2 tl five-spice poeder
1 mespuntje zout
1 limoen
Lemoncurd
3 eieren
250 g suiker
3 citroenen
150 g zachte roomboter
Serveren
150 g slagroom
2 bijna zwarte bakbananen (Toko)
6 el honing
’s Middags
voorbereiden
Pompoenpannenkoekjes
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verpak de pompoen in aluminiumfolie en pof in 60 tot
75 minuten gaar in de oven. Haal de folie van de pompoen en laat tot lauw
afkoelen.
Halveer de
pompoen, verwijder de zaden. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen
en weeg 250 gram af. Pureer de pompoen in de keukenmachine met de eieren en
schep het beslag daarna in een kom. Voeg zure room toe en zoveel bloem tot het
beslag net niet meer vloeibaar is. De hoeveelheid bloem is afhankelijk van de
soort pompoen en het vochtgehalte dat is vrijgekomen bij het poffen/garen in de
oven.
Breng op smaak
met 5-spices poeder, een mespunt zout en het sap van een kwart limoen. Bewaar
het beslag in de koelkast.
Lemoncurd
Roer in een lage pan de eieren met de suiker glad en
iets luchtig.
Rasp er de
schil van de citroen bij. Pers het sap uit de citroenen, zeef het en weeg 150
milliliter af. Voeg toe aan het ei-suikermengsel. Voeg de zachte boter toe en
verwarm alles op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt tot de lemoncurd
gaat binden dit duurt circa 6 minuten.
Slagroom
Klop de slagroom op tot yoghurt dikte.
’s Avonds afmaken
Pompoenpoffertjes bakken
Verhit een eetlepel olijfolie met een beetje boter in
een antiaanbakpan. Laat het beslag van een lepel in de pan lopen en bak de
poffertjes op laag vuur om en om in circa 3 minuten goudbruin.
Bakbananen
Snijd de bakbananen (met schil) in schuine plakken van
circa 1 centimeter dik. Verhit een antiaanbak pan met iets olijfolie en bak de
banaan in 2-3 minuten om en om goudbruin.
Honing
Verwarm de honing in een kleine pan.
Opmaak bord
Leg 5 poffertjes (in de lengte) op een bord. Leg hier
3 stukjes banaan tussen en schep op elk poffertje een lepeltje van de lemoncurd.
Lepel de slagroom langs alle poffertjes en druppel aan de andere kant van het
bord de honing over de banaan en poffertjes. Verwijder voor het eten de schil
van de banaan.
Recept: Angelique Smeinck (24kitchen, Impress your
friends)
Commentaar van Joost
Heerlijk en niet moeilijk te maken. Het poffen van
de pompoen duurde bij mij aanzienlijk langer dan in het recept aangegeven.
Waarschijnlijk was hij nog erg onrijp. Uiteindelijk kwam het allemaal goed.
Lemoncurd is ook erg lekker ‘gewoon’ op de boterham!