Nagerecht
4 personen

Pompoenpoffertjes met lemoncurd en bakbananen


Ingrediënten
Pompoenpoffertjes
1 flespompoen
2 kleine eieren
2 el zure room
3 el bloem
2 tl five-spice poeder
1 mespuntje zout
1 limoen
Lemoncurd
3 eieren
250 g suiker
3 citroenen
150 g zachte roomboter
Serveren
150 g slagroom
2 bijna zwarte bakbananen (Toko)
6 el honing


’s Middags voorbereiden
Pompoenpannenkoekjes
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verpak de pompoen in aluminiumfolie en pof in 60 tot 75 minuten gaar in de oven. Haal de folie van de pompoen en laat tot lauw afkoelen.
Halveer de pompoen, verwijder de zaden. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en weeg 250 gram af. Pureer de pompoen in de keukenmachine met de eieren en schep het beslag daarna in een kom. Voeg zure room toe en zoveel bloem tot het beslag net niet meer vloeibaar is. De hoeveelheid bloem is afhankelijk van de soort pompoen en het vochtgehalte dat is vrijgekomen bij het poffen/garen in de oven.
Breng op smaak met 5-spices poeder, een mespunt zout en het sap van een kwart limoen. Bewaar het beslag in de koelkast.
Lemoncurd
Roer in een lage pan de eieren met de suiker glad en iets luchtig.
Rasp er de schil van de citroen bij. Pers het sap uit de citroenen, zeef het en weeg 150 milliliter af. Voeg toe aan het ei-suikermengsel. Voeg de zachte boter toe en verwarm alles op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt tot de lemoncurd gaat binden dit duurt circa 6 minuten.
Slagroom
Klop de slagroom op tot yoghurt dikte.
’s Avonds afmaken
Pompoenpoffertjes bakken
Verhit een eetlepel olijfolie met een beetje boter in een antiaanbakpan. Laat het beslag van een lepel in de pan lopen en bak de poffertjes op laag vuur om en om in circa 3 minuten goudbruin.
Bakbananen
Snijd de bakbananen (met schil) in schuine plakken van circa 1 centimeter dik. Verhit een antiaanbak pan met iets olijfolie en bak de banaan in 2-3 minuten om en om goudbruin.
Honing
Verwarm de honing in een kleine pan.
Opmaak bord
Leg 5 poffertjes (in de lengte) op een bord. Leg hier 3 stukjes banaan tussen en schep op elk poffertje een lepeltje van de lemoncurd. Lepel de slagroom langs alle poffertjes en druppel aan de andere kant van het bord de honing over de banaan en poffertjes. Verwijder voor het eten de schil van de banaan.
 
Recept: Angelique Smeinck (24kitchen, Impress your friends)


Commentaar van Joost

Heerlijk en niet moeilijk te maken. Het poffen van de pompoen duurde bij mij aanzienlijk langer dan in het recept aangegeven. Waarschijnlijk was hij nog erg onrijp. Uiteindelijk kwam het allemaal goed. Lemoncurd is ook erg lekker ‘gewoon’ op de boterham!