Nagerecht
10 stuks
Petit fours met nootmuskaat, slagroom en bramen
Ingrediënten:
50 g boter
50 g suiker
1 ei
50 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt nootmuskaat versgeraspt
10 g hazelnoten
1 theelepel zoete sherry (bijv. Pedro Ximenez slijter)
50 g poedersuiker
16 minibakvormpjes (inhoud 20 ml) of 4 muffinvormpjes, ingevet
100 g bramen
100 ml slagrooom
1 el suiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer de boter met de suiker en het ei romig. Voeg het bakmeel, nootmuskaat en een mespunt zout toe en mix het geheel luchtig. Schep de inhoud in de minibakvormpjes of in muffinvormpjes. Bak de petitfours goudbruin en gaar. In de minibakvormpjes duurt dit 8-10 minuten; in de muffinvormpjes 15-20 minuten. Hak de noten grof in een vijzel of met de staafmixer. Rooster de grofgehakte noten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de sherry door de poedersuiker tot een dikke pap, verdeel dit over de petitfours en strooi de hazelnoten erover. Rasp eventueel nog een beetje nootmuskaat erover.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Serveer de petitfours met een dot slagroom, een paar bramen en een glaasje zoete sherry.
Geinspireerd door: Allerhande 11 2007