Nagerecht
10 stuks

Petit fours met nootmuskaat, slagroom en bramen


Ingrediënten:

50 g boter

50 g suiker

1 ei

50 g zelfrijzend bakmeel

1 mespunt nootmuskaat versgeraspt

10 g hazelnoten

1 theelepel zoete sherry (bijv. Pedro Ximenez slijter)

50 g poedersuiker

16 minibakvormpjes (inhoud 20 ml) of 4 muffinvormpjes, ingevet

100 g bramen

100 ml slagrooom

1 el suiker

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer de boter met de suiker en het ei romig. Voeg het bakmeel, nootmuskaat en een mespunt zout toe en mix het geheel luchtig. Schep de inhoud in de minibakvormpjes of in muffinvormpjes. Bak de petitfours goudbruin en gaar. In de minibakvormpjes duurt dit 8-10 minuten; in de muffinvormpjes 15-20 minuten. Hak de noten grof in een vijzel of met de staafmixer. Rooster de grofgehakte noten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de sherry door de poedersuiker tot een dikke pap, verdeel dit over de petitfours en strooi de hazelnoten erover. Rasp eventueel nog een beetje nootmuskaat erover.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Serveer de petitfours met een dot slagroom, een paar bramen en een glaasje zoete sherry.

 

Geinspireerd door: Allerhande 11 2007