Nagerecht
4 personen

Peer met gember en espresso


Ingrediënten:
4 gemberbolletjes en 2 lepels gembernat
1
rijpe Doyenne de Comice

Beetje citroensap
4 eetlepels slagroom
cupje nespresso (ik heb fortissimo lungo gebruikt)
 
Dit is slechts een klein nagerecht en heb het als pré dessert geserveerd. Voor een volwaardig dessert moet je de hoeveelheden ongeveer verdubbelen.

Hak de gemberbolletjes fijn en verdeel de helft over 4 glaasjes. Schil de peer en snijd hem boven de glaasjes in kleine stukjes (zo van je ook het sap op). Druppel er wat citroensap overheen. Schep in elk glas een beetje gembersiroop uit het potje en verdeel de rest van de gember erover.
Klop de slagroom een beetje op, zodat het iets dikker wordt maar nog wel vloeibaar is (lobbig). Schep de slagroom op de gember in de glaasjes, strooi er een beetje gemalen espresso over en serveer direct.
 
Bron: Hollandse kramen, Yolande van der Jagt