Nagerecht
4 personen
Ingrediënten:
4 gemberbolletjes en 2 lepels gembernat
1 rijpe Doyenne de Comice
Beetje citroensap
4 eetlepels slagroom
cupje nespresso (ik heb fortissimo lungo
gebruikt)
Dit is slechts een klein nagerecht en heb het als pré
dessert geserveerd. Voor een volwaardig dessert moet je de hoeveelheden ongeveer
verdubbelen.
Hak de gemberbolletjes fijn
en verdeel de helft over 4 glaasjes. Schil de peer en snijd hem boven de
glaasjes in kleine stukjes (zo van je ook het sap op). Druppel er wat citroensap
overheen. Schep in elk glas een beetje gembersiroop uit het potje en verdeel de
rest van de gember erover.
Klop de slagroom een beetje op, zodat het iets dikker
wordt maar nog wel vloeibaar is (lobbig). Schep de slagroom op de gember in de
glaasjes, strooi er een beetje gemalen espresso over en serveer direct.
Bron: Hollandse kramen,
Yolande van der Jagt