Nagerecht
4 personen
Pavlova met rood fruit
Ingrediënten
3 eiwitten
150 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel azijn
0,5 el maïzena
100 ml slagroom
1 el poedersuiker
150 gram mascarpone
ongeveer 300 gram rood fruit naar
keuze
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze
schuimig. Voeg de suiker in delen toe, samen met de azijn en maïzena. Klop het
schuim stijf. Teken de maat (ongeveer 20 cm) af op bakpapier. Draai het vel
bakpapier om (betekende kant naar beneden) en plaats alle meringue op het
bakpapier. Verspreid dit binnen de afgetekende lijnen. Maak er nu een bakje van
door met je spatel als het ware een soort kuiltje te maken met opstaande randen.
Hier kun je de vulling straks mooi in plaatsen.
Bak de
pavlova in 1,5 – 2 uur op 100 graden.
Maak de vulling door de slagroom bijna stijf te
kloppen met de poedersuiker. Mix de mascarpone er op de laagste stand doorheen,
of spatel dit met de hand tot een egaal mengsel. Vul de pavlova met het
mascarponemengsel en plaats hier bovenop het fruit. Ter decoratie kun je ook nog
wat poedersuiker over de pavlova strooien.
Het schuim van de pavlova kun je al prima van tevoren
maken. Vul hem zo kort mogelijk van tevoren om smelten van het schuim te
voorkomen. Overgebleven pavlova bewaar je afgedekt in de koelkast.
Bron: internet met eigen inbreng