Nagerecht
4 personen

Passievruchtensoufflés


Soufflés

25 g boter

125 g witte basterdsuiker

40 bloem

1 eetlepel volle melk

2 scharreleieren, wit en dooier gescheiden

8 passievruchten, alleen het gezeefde pulp

 

Saus:

200 g witte basterdsuiker

200 ml water

50 ml kokosnoot likeur

Slagroom, licht geklopt

 

Verwarm de oven voor op 180 °C

Doe de zachte boter en de suiker in een grote kom en klop tot een licht en schuimig mengsel. Voeg de bloem, melk, eierdooiers en de helft van het passievruchtensap toe. Roer tot alles goed gemengd is.

Klop de eierdooiers in een schone kom tot erg stijf en schep ze door het passievruchten mengsel. Verdeel het mengsel over 4 ingevette en met bloem bestrooide soufflé vormpjes. Zet ze in de oven en bak ca. 12 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Doe voor de saus de suiker bij het water in een pan,breng aan de kook en laat 15 minuten op matig vuur koken tot een siroop.

Haal van het vuur, voeg de rest van het passievruchtensap toe en de kokosnootlikeur en roer goed.

Plaats de soufflés in de vorm op borden (of stort ze, waarbij ze inzakken), bedruip ze met de saus en serveer met een toef slagroom.

Uit: Simon Rimmer, ‘Something for the Weekend’, BBC