Nagerecht
4 personen

Open bramentaart


Ingrediënten:

Taartbodem

500 g bloem

200 g boter

160 ml water

1  ei

10 g zout

 

Vulling

100 g zachte boter

100 g suiker

2  eieren

100 g bloem

2 bakjes bramen

 

Limoen-crème fraîche

1  limoen

50 g poedersuiker

150 ml crème fraîche

 

Extra nodig

eidooier met een scheutje room om te bestrijken

plasticfolie

boter om in te vetten

stenen taartvorm

 

Taartbodem

Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.  

Vet de stenen taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de stenen taartvorm ermee. Bestrijk de rand met ei-roommengsel. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

 

Vulling

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel. Schenk het beslag op de bodem van de taartvorm. Verdeel de bramen over het beslag. Bak de taart in 30 minuten goudbruin.

 

Limoen-crème fraîche

Rasp de limoen en meng samen met poedersuiker en de crème fraîche. Serveer de limoen-crème fraîche bij de open bramentaart. Bestuif de rand van de taart met poedersuiker.

 

Bron: http://www.24kitchen.nl/recepten/open-bramentaart