Nagerecht
4 personen
Open bramentaart
Ingrediënten:
Taartbodem
500 g bloem
200 g boter
160 ml water
1
ei
10 g zout
Vulling
100 g zachte boter
100 g suiker
2
eieren
100 g bloem
2 bakjes bramen
Limoen-crème fraîche
1
limoen
50 g poedersuiker
150 ml crème fraîche
Extra nodig
eidooier met een scheutje room om te bestrijken
plasticfolie
boter om in te vetten
stenen taartvorm
Taartbodem
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de
boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de
bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en
laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet de stenen taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed
de stenen taartvorm ermee. Bestrijk de rand met ei-roommengsel. Prik met een
vork gaatjes in de bodem.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter met de
suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem door het
botermengsel. Schenk het beslag op de bodem van de taartvorm. Verdeel de bramen
over het beslag. Bak de taart in 30 minuten goudbruin.
Limoen-crème fraîche
Rasp de limoen en meng samen met poedersuiker en de crème
fraîche. Serveer de limoen-crème fraîche bij de open bramentaart. Bestuif de
rand van de taart met poedersuiker.
Bron: http://www.24kitchen.nl/recepten/open-bramentaart