Nagerecht
4 personen
Ingredienten:
1 limoen
200 ml melk
300 ml kokosmelk
2 geplette kardemonpeulen
4 eierdooiers
Suiker
1 zakje vanillesuiker
Maak dit gerecht ruim van te voren. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de schil van de limoen en per hem uit. Verwarm 200 ml melk, de kardemonpeulen en het limoensap zachtjes tot het kookpunt en laat 10 minuten trekken. Zeef de melk. Klop de 4 eierdooiers met 30 gram suiker kort (niet schuimig!!!) Roer er rustig de hete melk door en vervolgens de koude kokosmelk. Verdeel over 4 souffléschaaltjes. Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en doe er zoveel water in dat de souffléschaaltjes tot net onder de rand in het water staan. Verwarm in 30 minuten gaar. Controleer of de bovenkant wat weerstand geeft als je er zachtjes op drukt. Zet ze minimaal 2 uur (onafgedekt) in de koelkast.
Meng 2 eetlepels suiker met een zakje vanillesuiker, strooi over de crème en karameliseer de suiker met een brander
Het toetje was zo lekker dat we alleen een
leeg soufflébakje op de foto konden zetten