Nagerecht
4 personen

Matcha muffins


Ingrediënten
Voor 12 grote muffins.
·         2 koppen amandelmeel
·         1/4 kop bloem
·         1/4 tl zout
·         2 el matcha groene thee poeder
·         3 eieren
·         1/4 kop honing
·         1/4 kop olijfolie
·         1/2 kop jus d'orange
Benodigdheden topping:
·         120 g donker chocolade 
·         3/4 kop pistachios

Verwarm oven op 190 C. Plaats muffinbakjes in een muffinblik
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Klop de eieren, honing, olijfolie en jus d'orange in een andere kom. Meng nu rustig met de droge ingrediënten.
Vul de muffinbakjes en bak ongeveer 20 minuten of tot dat een tester er schoon uit komt. Laten afkoelen.
Voor de topping, smelt de chocolade in de magnetron (ongeveer 1 min 30 seconden op 600W). Daarna hak de pistachios en voeg toe aan de chocolade.
Dip de bovenkant van de muffins in de chocolade mengsel en laat de chocolade stollen.
 
Recept:  http://www.yourperfectlifestyle.nl/index.php/106-megazine/slanke-gebak/174-matcha-muffins?switch_to_desktop_ui=1

Commentaar van Joost:

Matcha poeder koop je bij de toko. Het is prachtig groen. De muffins waren van binnen niet mooi groen, wat ik wel verwacht had. Misschien heb ik ze te lang gebakken. Ze waren wel erg lekker en hadden de speciale matcha smaak. In het oorspronkelijke recept werd quinoameel gebruikt in plaats van bloem.