Nagerecht
4 personen
100 gram witte basterdsuiker
Klein scheutje wodka
2 eiwitten, stijf geslagen
500 gram mascarpone
Een bakje basilicum, fijngesneden op enkele kleine blaadjes na voor garnering
een grote mango
2 stuks passiefruit
Ik heb de witte basterd suiker in een pan verwarmd met een paar druppels wodka om te smelten. Daarna de stukjes mango erdoor en even op de warmte bron laten staan. Als de mango zacht is dan de fijgehakte basilicum erdoor roeren en van de warmtebron halen. Ik heb niet een aparte meringue gemaakt maar twee eiwitten stijf geklopt en toen het warme suiker mengsel erdoor gemengd. Hierdoor ontstaat een mango-meringue. Daarna mascarpone erdoor scheppen en verdelen over vier schaaltjes. Elk schaaltje versieren met de zaadjes van een halve passiefruit en twee kleine blaadjes basilicum. Direct serveren zodat het lauw warm is.
Bron:
Het nagerecht is van Gordon Ramsay via de BBC webstek bbcgoodfood. Ik heb enkele veranderingen aangebracht omdat het ingewikkeld is om aan de juiste (Engels getinte) ingrediënten te komen.
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2470/mango-basil-mousse-with-passion-fruit-