Nagerecht
4 personen

Mandarijnsouffles


Ingrediënten

Blikje mandarijnpartjes op lichte siroop
30 g rietsuiker

70 g kristalsuiker
2 tl maizena

1 el boter

4 eieren
 
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de mandarijnen met siroop en rietsuiker in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat 5 min inkoken. Roer de maizena met 1 el water en roer door de mandarijnen. Laat nog een minuut doorkoken. Pureer het mengsel. Vet de soufflebakjes in met de boter. Bestrooi de binnenkant met ca. 20 g suiker (5 g per bakje). Zet in de koelkast voor 20 minuten. Splits de eieren en klop het eiwit stijf en voeg rustig de rest van de suiker toe. Roer twee el eiwit door de manadarijnenpuree en spatel daarna snel de rest erdoor. Schep het in de soufflebakjes en laat het in de oven in ca. 12 minuten rijzen. Direct serveren.
 
Bron: Allerhande