Nagerecht
4 personen
Ingrediënten
Blikje
mandarijnpartjes op lichte siroop
30 g rietsuiker
70 g kristalsuiker
2 tl maizena
1 el boter
4 eieren
Verwarm de oven voor op
170°C. Meng de mandarijnen met siroop en rietsuiker in een klein pannetje en
breng aan de kook. Laat 5 min inkoken. Roer de maizena met 1 el water en roer
door de mandarijnen. Laat nog een minuut doorkoken. Pureer het mengsel. Vet de
soufflebakjes in met de boter. Bestrooi de binnenkant met ca. 20 g suiker (5 g
per bakje). Zet in de koelkast voor 20 minuten. Splits de eieren en klop het
eiwit stijf en voeg rustig de rest van de suiker toe. Roer twee el eiwit door de
manadarijnenpuree en spatel daarna snel de rest erdoor. Schep het in de
soufflebakjes en laat het in de oven in ca. 12 minuten rijzen. Direct serveren.
Bron: Allerhande