Nagerecht
4 personen

Macha ijs met frambozen en blauwe bessen


Ingrediënten

2 eierdooiers

100 g suiker

240 ml volle melk

240 ml slagroom

6 g macha poeder

Frambozen

Blauwe bessen

 

Doe de suiker in een hoge kom. Voeg de eidooiers toe en vervolgens de melk en de slagroom.

Doe het macha poeder erbij en meng alles goed met een staafmixer (macha poeder mengt slecht met vloeistoffen, vandaar de staafmixer).

Laat het mengsel afkoelen in de koelkast en giet het in de draaiende ijsmachine.

Dien op met frambozen en blauwe bessen.

 

Recept: Chef Davey Devaux (www.makesushi.com)

 

Commentaar van Joost

Macha poeder is verkrijgbaar bij de toko. Je krijgt een zachtgroen ijs met specifieke macha smaak. Ik heb meer macha poeder gebruikt dan in het originele recept (ca. 10 g) omdat ik meer macha smaak wilde. Ook van dit recept bestaat een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=SbxDV8DVVeA