Nagerecht
4 personen
Macha ijs met frambozen en blauwe bessen
Ingrediënten
2 eierdooiers
100 g suiker
240 ml volle melk
240 ml slagroom
6 g macha poeder
Frambozen
Blauwe bessen
Doe de suiker in een hoge kom. Voeg de eidooiers toe en
vervolgens de melk en de slagroom.
Doe het macha poeder erbij en meng alles goed met een
staafmixer (macha poeder mengt slecht met vloeistoffen, vandaar de staafmixer).
Laat het mengsel afkoelen in de koelkast en giet het in
de draaiende ijsmachine.
Dien op met frambozen en blauwe bessen.
Recept:
Chef Davey Devaux (www.makesushi.com)
Commentaar van Joost
Macha poeder is verkrijgbaar bij de toko. Je krijgt
een zachtgroen ijs met specifieke macha smaak. Ik heb meer macha poeder gebruikt
dan in het originele recept (ca. 10 g) omdat ik meer macha smaak wilde. Ook van
dit recept bestaat een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=SbxDV8DVVeA