Nagerecht
3 personen

Kwarktoetje


Ingrediënten

50 gram boter

50 gram hazelnoten

8 gemberkoekjes

1 citroen

4 eetlepels lemoncurd

1 bakje frambozen

1 bakje aarbeien

250 gram kwark of mascarpone

1 tl vanilleextract

Scheut melk

1 eetlepel poedersuiker

Stuk pure chocolade (om te raspen)

 

Zet 4 wiskhyglazen een kwartier in de vriezer, laat de boter smelten in een pan, Sla de hazelnoten en koekjes stuk. Roer het mengsel door de gesmolten boter. Rasp de citroenschil en roer goed door het mengsel. Haal de glazen uit de vriezer, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Schep er 1 volle theelepel lemoncurd op en leg er een paar in stukjes gesneden aardbeien op. Schep de mascarpone in een schaal en roer er de vanilleextract, en melk door. Daarna voeg je de poedersuiker + een tweede scheut melk toe en roer je nogmaals goed. Roer door tot je een mooi glad mengsel krijgt. Verdeel het over de glazen, maak af met frambozen en rasp er de pure chocolade over. Zet ze afgedekt in de koelkast tot je ze serveert.

 

Bron: Jamie Oliver, 30 minuten