Nagerecht
4 personen

Kwarkmousse met zomerfruit


2 dl kwark

0,5 dl melk

300 gram zomerfruit (bramen, frambozen en blauwe bessen)

12 gram gelatine (8 blaadjes)

2,5 dl slagroom

1 zakje vanillesuiker

60 gram kristalsuiker

60 gram amandelstukjes

 

Voorbereiden

Week de gelatine in koud water. Breng het kleine beetje melk aan de kook en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer alles heel goed door elkaar en laat afkoelen. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en voeg suiker en vanillesuiker toe. Roer de kwark los meng met de melk en spatel het dan voorzichtig door de slagroom. Lepel in 4 vormpjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

 

Serveren:

Maak het fruit schoon. Stort de vormpjes op een bord (even weken in kokend heet water en dan omkeren), leg het fruit er omheen en strooi de amandelstukjes er over