Nagerecht
4 personen

Kersensoufflé


Ingrediënten

5 el bloem
zout
4 eieren
100 gemalen hazelnoten
circa 5 dl melk
schil van 1/2 citroen
500g kersen (uit glas)
klontjes boter
100 ml slagroom
Eetlepel suiker

De bloem, zout, eieren, hazelnoten en melk tot een glad beslag roeren
Kersen in een zeef uit laten lekken, door het beslag roeren.
In de geweekte römertopf wat klontjes boter leggen, het beslag in de römertopf doen, Gelijkmatig de kersen over de schaal verdelen, wat klontjes boter erop leggen
Römertopf ongeveer 60 tot 80 minuten in een over van 220 °C zetten (oven niet voorverwarmen).
Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker.

Serveer de souflé warm met een beetje slagroom.

Bron: Römertopf, gezond en zuinig koken van Ria van Eindhoven

Commentaar: dit is het eerste gerecht wat ik maakte met een römertopf en het was geen succes, het was nog veel te dun en ook niet zoet genoeg. De slagroom werd melk als het met de warme substantie in aanraking kwam. De andere heren van de eetclub wilden geen ‘seconds’ van het toetje, dat is een unicum in de geschiedenis van de eetclub. Het was gewoon een slecht recept.