Hoofdgerecht
4 personen

Caramelcrème met pompoen

Dolci: crèma al caramello


Ingrediënten:
300 ml verse room
290 gram suiker
200 ml melk
50 gram pompoenpitten
4 eierdooiers
1 ei
1 kopje espresso
 

Maak caramel door de helft van de suiker (145 gram) met 2 el water te verwarmen. Als het goudbruin is half glas water toevoegen, goed roeren en af laten koelen. Voeg aan de koude karamel de melk, room en koffie toe. Zet pan op het vuur en meng goed.
Kluts in een kom de 4 eierdooiers en het ei en voeg vervolgens het caramelroom mengsel toe. Verdeel over 4 tot 6 vormpjes en zet in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met water zodat bakjes 2/3 onderstaan. Bak in oven 1 uur op 170 graden . Laat afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast
Vlak voor serveren: Verdeel de pompoenpitten op een met bakpapier beklede bakplaat. En rooster 5 minuten op 180 graden. Maak met andere helft suiker en 2 el water de caramel, giet hem over de pompoenpitten. Zet enkele minuten terug in de oven. Je krijgt nu een kleverige noten massa. Garneer daar de caramelcrème mee.
 

Bron: Cucina Italiana november 2009