Hoofdgerecht
4 personen
Caramelcrème met pompoen
Dolci: crèma al caramello
Ingrediënten:
300 ml verse room
290 gram suiker
200 ml melk
50 gram pompoenpitten
4 eierdooiers
1 ei
1 kopje espresso
Maak
caramel door de helft van de suiker (145 gram) met 2 el water te verwarmen. Als
het goudbruin is half glas water toevoegen, goed roeren en af laten koelen. Voeg
aan de koude karamel de melk, room en koffie toe. Zet pan op het vuur en meng
goed.
Kluts in een kom de 4 eierdooiers en het ei en voeg vervolgens het caramelroom
mengsel toe. Verdeel over 4 tot 6 vormpjes en zet in een ovenschaal. Vul de
ovenschaal met water zodat bakjes 2/3 onderstaan. Bak in oven 1 uur op 170
graden . Laat afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast
Vlak voor serveren: Verdeel de pompoenpitten op een met bakpapier beklede
bakplaat. En rooster 5 minuten op 180 graden. Maak met andere helft suiker en 2
el water de caramel, giet hem over de pompoenpitten. Zet enkele minuten terug in
de oven. Je krijgt nu een kleverige noten massa. Garneer daar de caramelcrème
mee.
Bron:
Cucina Italiana november 2009