Nagerecht
4 personen
Kaasplankje met drie compotes
Mango met muskaat
Ingredienten
1 mango van 450 gram
100 ml muskaatwijn
30 gram suiker
8 gram gelatineblaadjes
Zout en peper
Laat de gelatine weken in koud water. Breng de wijn aan
de kook met de suiker en een snuf zout. Draai het vuur uit zodra de suiker is
opgelost. Knijp de gelatine uit en voeg 1 voor 1 toe. Breng op smaak met wat
peper. Schenk het mengsel in een kom en laat opstijven in de koelkast (zeker een
paar uur). Schil de mango en snijd hem klein. Verbrokkel de gelei die in de
koelkast staat. Schep het grof gehakte vruchtvlees door de verbrokkelde gelei en
zet opnieuw 1 uur in de koelkast.
Uien met sinaasappel en mosterd
(eerder gemaakt zie kaasplankje met 4 compotes)
Ingrediënten
250 gram witte ui
20 gram rietsuiker
halve sinaasappel
theelepel mosterd
Snijd de ui flinterdun en bak in 1 el olie met een snuf
zout op hoog vuur. Hou ze in beweging. Verlaag na circa 5 minuten het vuur, voeg
de suiker toe en schenk zo gauw het begint te karamelliseren
het sap van de sinaasappel toe. Laat 15 minuten inkoken tot een
stroperige massa. Voeg 1 tl mosterd toe. Doe in een kom, dek af met folie en
laat afkoelen tot kamertemperatuur
Kweepeer en gember
Ingredienten
450 gram kweepeer
100 gram suiker
1 citroen
Vers geraspte gember
Zout
Schil de kweepeer en verwijder de klokhuizen. Snijd in
blokjes. Doe in een pan met de suiker, 50 ml water, de geraspte gember en een
scheut citroensap. Breng op smaak met wat zout. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Draai het vuur uit als de kweepeer zacht is en al het vocht is geabsorbeerd.
Laat de compote afkoelen en serveer op kamertemperatuur.