Nagerecht
4 personen

Kaasplankje met drie compotes


Mango met muskaat

Ingredienten

1 mango van 450 gram

100 ml muskaatwijn

30 gram suiker

8 gram gelatineblaadjes

Zout en peper

 

Laat de gelatine weken in koud water. Breng de wijn aan de kook met de suiker en een snuf zout. Draai het vuur uit zodra de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en voeg 1 voor 1 toe. Breng op smaak met wat peper. Schenk het mengsel in een kom en laat opstijven in de koelkast (zeker een paar uur). Schil de mango en snijd hem klein. Verbrokkel de gelei die in de koelkast staat. Schep het grof gehakte vruchtvlees door de verbrokkelde gelei en zet opnieuw 1 uur in de koelkast.

 

Uien met sinaasappel en mosterd  (eerder gemaakt zie kaasplankje met 4 compotes)

Ingrediënten

250 gram witte ui

20 gram rietsuiker

halve sinaasappel

theelepel mosterd

 

Snijd de ui flinterdun en bak in 1 el olie met een snuf zout op hoog vuur. Hou ze in beweging. Verlaag na circa 5 minuten het vuur, voeg de suiker toe en schenk zo gauw het begint te karamelliseren   het sap van de sinaasappel toe. Laat 15 minuten inkoken tot een stroperige massa. Voeg 1 tl mosterd toe. Doe in een kom, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur 

 

Kweepeer en gember

Ingredienten

450 gram kweepeer

100 gram suiker

1 citroen

Vers geraspte gember

Zout

 

Schil de kweepeer en verwijder de klokhuizen. Snijd in blokjes. Doe in een pan met de suiker, 50 ml water, de geraspte gember en een scheut citroensap. Breng op smaak met wat zout. Laat 15 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit als de kweepeer zacht is en al het vocht is geabsorbeerd. Laat de compote afkoelen en serveer op kamertemperatuur.