Nagerecht
12 personen
Irish cream Tiramisu
Ingrediënten
3,5 dl espresso, gemaakt
van 3,5 dl water en 9 theelepels instant espresso poeder,
afgekoeld
2,5 dl Balileys
cream
400 gram lange
vingers
2 eieren
75 gram suiker
500 gram
mascarpone
cacao
Bereidingswijze:
Meng de koffie in een wijde
schaal met 1,75dl van de Baileys.
Leg de lange vingers in het
mengsel: Laat ze aan elke kant zoveel opzuigen dat ze
vochtig, maar niet doorweekt worden. Bekleed de bodem van
een vierkante glazen schaal van 22cm met een laag biscuits.
Splits de eieren en bewaar van 1
ei het wit. Klop de twee andere dooiers en de suiker tot een
dik, bleek mengsel, spatel er de resterende 0,75dl Baileys
en de mascarpone-mengsel en de mascarpone door zodat je een
mousse-achtig mengsel krijgt.
Klop het ene eiwit dik en
schuimig. Spatel het eiwit door het mascarpone-mengsel en
strijk de helft van dit mengsel uit over de laag biscuits.
Leg er een tweede laag lang
vingers op en strijk het laatste gedeelte van het
mascarpone- mengsel erop. Zet hem tot de volgende dag in de
koelkast. Strooi vlak voor het serveren de cacao door een
zeefje over de Tiramisu.
Bron: Nigella Express van
Nigella Lawson