Nagerecht
12 personen

Irish cream Tiramisu


Ingrediënten

3,5 dl espresso, gemaakt van 3,5 dl water en 9 theelepels instant espresso poeder, afgekoeld
2,5 dl Balileys cream
400 gram lange vingers
2 eieren
75 gram suiker
500 gram mascarpone
cacao
 
Bereidingswijze:
Meng de koffie in een wijde schaal met 1,75dl van de Baileys.
Leg de lange vingers in het mengsel: Laat ze aan elke kant zoveel opzuigen dat ze vochtig, maar niet doorweekt worden. Bekleed de bodem van een vierkante glazen schaal van 22cm met een laag biscuits.
Splits de eieren en bewaar van 1 ei het wit. Klop de twee andere dooiers en de suiker tot een dik, bleek mengsel, spatel er de resterende 0,75dl Baileys en de mascarpone-mengsel en de mascarpone door zodat je een mousse-achtig mengsel krijgt.
Klop het ene eiwit dik en schuimig. Spatel het eiwit door het mascarpone-mengsel en strijk de helft van dit mengsel uit over de laag biscuits.
Leg er een tweede laag lang vingers op en strijk het laatste gedeelte van het mascarpone- mengsel erop. Zet hem tot de volgende dag in de koelkast. Strooi vlak voor het serveren de cacao door een zeefje over de Tiramisu.
 
Bron: Nigella Express van Nigella Lawson