Nagerecht
4 personen
IJs met amandelen en chocoladesnippers
Ingrediënten:
4
eierdooiers
100 g poedersuiker
300 ml melk
300 ml slagroom
50 g gehakte pure
chocolade
50 g witte amandelen,
in twee gesneden
Giet de melk in een pan en breng
langzaam aan de kook. Klop intussen de eierdooiers met de
poedersuiker in een kom. Giet er al kloppend de warme melk over.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het voorzichtig al
roerend tot het wat dikker wordt en een vliesje vormt op de
achterkant van een houten lepel. Het mengsel mag absoluut niet
koken! Laat de zo verkregen crème anglaise afkoelen.
Bak de amandelen goudgeel in een droge
koekenpan. Let goed op dat ze niet aanbranden.
Roer, als de
crème anglaise is afgekoeld, er de slagroom door en giet het
geheel in een draaiende ijsmaker. Wacht tot het mengsel half
stijf is en begint uit te zetten en voeg dan de amandelen en de
chocola toe. Desgewenst kun je drie of vier eetlepels cognac
toevoegen.
Recept:
boekje bij ijsmachine ‘Le Glacier’ (MagiMix)
Commentaar van Joost: Ik kreeg voor mijn verjaardag een ijsmachine. Vandaar… Het ijs was lekker!