Nagerecht
4 personen

IJs met amandelen en chocoladesnippers


Ingrediënten:

4 eierdooiers
100 g poedersuiker
300 ml melk
300 ml slagroom
50 g gehakte pure chocolade
50 g witte amandelen, in twee gesneden
 
Giet de melk in een pan en breng langzaam aan de kook. Klop intussen de eierdooiers met de poedersuiker in een kom. Giet er al kloppend de warme melk over. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het voorzichtig al roerend tot het wat dikker wordt en een vliesje vormt op de achterkant van een houten lepel. Het mengsel mag absoluut niet koken! Laat de zo verkregen crème anglaise afkoelen.
Bak de amandelen goudgeel in een droge koekenpan. Let goed op dat ze niet aanbranden.
Roer, als de crème anglaise is afgekoeld, er de slagroom door en giet het geheel in een draaiende ijsmaker. Wacht tot het mengsel half stijf is en begint uit te zetten en voeg dan de amandelen en de chocola toe. Desgewenst kun je drie of vier eetlepels cognac toevoegen.

Recept: boekje bij ijsmachine ‘Le Glacier’ (MagiMix)

Commentaar van Joost: Ik kreeg voor mijn verjaardag een ijsmachine. Vandaar… Het ijs was lekker!