Nagerecht
4 personen
Griesmeelschotel uit de oven met peren en bramensaus
Ingrediënten
1 l melk
1 tl kaneel
geraspte schil en sap van 1 citroen
100 g griesmeel
zout
80 g suiker
60 g boter, in vlokken
4 middelgrote peren, niet al te rijp
poedersuiker
200 g bramen
20 g suiker
BEREIDING
Breng de melk in een pan aan de kook en roer er de
kaneel, de citroenrasp, het citroensap en de griesmeel door. Breng al roerend op
een laagvuur aan de kook een laat 20 minuten zachtjes koken (dit staat in het
kookboek, maar hier staat ook in dat je 250 g griesmeel nodig hebt. Als je dat
doet kun je er beton mee storten . Volg dus liever de aanwijzingen op de
verpakking).
Roer het zout, de suiker en de boter door de
griesmeel, laat nog een keer aan de kook komen en neem de pan van het vuur.
Bestrijk een ovenschaal met wat boter of olie en schep er de griesmeel in.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de geschilde peren in kwarten en verwijder de
klokhuizen. Halveer de kwarten in de lengte en druk de parten in een gelijkmatig
patroon in de hete griesmeel. Verdeel er de vlokken boter over en ze t de schaal
ca. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
De bramensaus maak je door
de bramen samen met een lepel water en de suiker een poosje te koken tot de
bramen stuk zijn en er een dikke saus ontstaat. Dreigt het droog te koken doe er
dan nog een lepel water bij.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en
serveer met bramensaus.
Ik was de poedersuiker
vergeten. De foto rechts is het gerecht. Het smaakte prima, fotogeniek is het
gerecht echter niet. Dus hieronder nog de foto zoals het gerecht uit de oven
kwam.
Bron: Ovenschotels van de Culinaire Boekerij