Nagerecht
4 personen

Griesmeelpudding met bramen- en bosbessen(saus)


Let op, de griesmeel moet een uur of vier opstijven

Ingredienten:
850 ml melk

150 ml slagroom
110 gram griesmeel
Rasp van 1 citroen
40 gr kristalsuiker
1 zakje vanille suiker of extract
2 gesplitste eieren
 
300 gram bramen en of bosbessen (ik had een combi, hou wat achter voor de garnerning)
Sap van ½ citroen
2 el suiker
Snufje pimentpoeder
 
Klop in een vetvrijekom de eiwitten stijf. Verwarm de melk met de slagroom en snuf zout en een scheutje vanille extract. Meng de suiker en de griesmeel en strooi die al kloppend met een garde door de warme melk. Als het kookt draai het vuur laag en laat dan 2-3 minuten doorkoken (blijf roeren anders bakt het aan). Haal van het vuur en roer en 2 eierdooiers door. Spatel de eiwitten erdoor .
 
Spoel de puddingvorm(en) met koud water af en verdeel het mengsel. Strooi en een klein beetje suiker over, dek af met plasticfolie en laat minstens 4 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
 
Breng voor de saus de bramen en bosbessen met de citroensap 50 ml water de suiker en piment aan de kook. Laat 5-7 minuten doorkoken en pureer. Laat afkoelen.
 
Schud de pudding uit de vorm en giet er de saus over. Garneer met wat extra bramen en bosbessenk die samen met de gesnipperde rode peper in 5 tot 7 minuten aan. Zet apart en hou warm.