Nagerecht
4 personen
Griesmeelpudding met bramen- en bosbessen(saus)
Let op, de griesmeel moet een uur of vier opstijven
Ingredienten:
850 ml melk
150 ml slagroom
110 gram griesmeel
Rasp van 1 citroen
40 gr kristalsuiker
1 zakje vanille suiker of extract
2 gesplitste eieren
300 gram bramen en of bosbessen (ik had een combi, hou wat achter voor
de garnerning)
Sap van ½ citroen
2 el suiker
Snufje pimentpoeder
Klop in een
vetvrijekom de eiwitten stijf. Verwarm de melk met de slagroom en snuf zout en
een scheutje vanille extract. Meng de suiker en de griesmeel en strooi die al
kloppend met een garde door de warme melk. Als het kookt draai het vuur laag en
laat dan 2-3 minuten doorkoken (blijf roeren anders bakt het aan). Haal van het
vuur en roer en 2 eierdooiers door. Spatel de eiwitten erdoor .
Spoel
de puddingvorm(en) met koud water af en verdeel het mengsel. Strooi en een klein
beetje suiker over, dek af met plasticfolie en laat minstens 4 uur afkoelen en
opstijven in de koelkast.
Breng voor de saus de bramen en bosbessen met de
citroensap 50 ml water de suiker en piment aan de kook. Laat 5-7 minuten
doorkoken en pureer. Laat afkoelen.
Schud de pudding uit de vorm en giet er de saus over.
Garneer met wat extra bramen en bosbessenk die samen met de gesnipperde rode
peper in 5 tot 7 minuten aan. Zet apart en hou warm.